onsdag 26 maj 2010

Servant: The Awakening

För ett par månader sen läste jag författaren L L Foster:s (Lori Foster) serie som går under namnet Servant. Det är en serie på tre delar med början The Awakening och handlar i all korthet om en ung tjej, Gaby Cody, som anser det hennes av Gud tilldelade uppgift att utplåna all ondska i världen. Hon har förmågan att upptäcka skurkar där de är som mest dolda, och en omisskännlig instinkt som alltid leder henne rätt. Till sin hjälp har hon även Morty (sin nördiga hyresvärd som jobbar i en serietidningsbutik) samt Luther Cross, (en polisdetektiv som ständigt förföljer henne).
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Rekommenderas till alla som gillar lite mer våld i sin urban fantasy och för omväxlings skull vill läsa en bokserie som till skillnad från alla utdragna berättelser inom denna genre, där författare fortsätter skriva på sina (efter ett tiotal böcker) urvattnade karaktärer, faktiskt har ett slut.

Tillägg: The Awakening, del ett i serien om Gaby. L L Foster är mer känd under pseudonymet Lori Foster och för sina verk inom genren PNR, Paranormal romance. Se författarens hemsida här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar