söndag 23 maj 2010

Halfway To The Grave

.. heter boken som ingår i urban fantasy lesson #1. Själv slukade jag den inom loppet av två dagar (en om jag inte vore tvungen att sova).

Halvvampyren Cat Crawfield har ett mål i livet — att döda vampyrer. Hennes metod handlar om att dejta dem, överlista dem och när de intet ont anande vampyrerna vänder huvudet till, spetsa dem på sin vassa träpåle. På ett av sina morduppdrag blir Cat dock själv överlistad av Bones — en snygg, sexig, smart vampyr som själv är en slags lönnmördare och som skonar hennes liv i utbyte mot ett "rent yrkesmässigt" partnerskap.

Om ni inte lyckats läsa mellan raderna än, så kan jag informera er om att det finns en röd tråd i form av action, en spirande kärlek (som är så hjärtsmältande och får dig att ah:a mer än en gång) och minst lika viktigt: humor i dialogen. Samtidigt får Cat lära sig en viktig livshistoria: att inte dra alla vampyrer över en påle, menar kam .. En unik och redan från första stavelsen fängslande vampyrberättelse. Första delen i Night Huntress-serien. Har hittills utgetts i fyra delar. Se författarens härmed sammanhängande verk här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar