fredag 21 maj 2010

En självständig kvinna


.. heter den historiska Harlequin-romansen som damp ned genom brevinkastet för ca två veckor sen. Det var ett gratiserbjudande från Harlequinförlaget som även ni kan ta del av här.
Jag är inte den som skådar given häst, förlåt bok, i mun. Men i själva verket är det väl snarare så att en mindre självständig kvinna får man leta efter långt och länge.

Huvudpersonen Juliana växer upp som föräldralös i ett glädjelöst hushåll där hon ständigt får smisk på fingrarna (bokstavligt talat) och sätts på sin plats á la Jane Eyre, (fast utan all den känslomässiga bergochdalbana som lämnar en fullständigt betagen som läsare och tårkanalerna ungefär i samma skick som en blötlagd wettex).
När den engelske earlen Nicholas Barre visar henne uppmärksamhet upplöses all hennes omsorgsfullt uppbyggda ryggrad (vilket ju är karaktäristisk för denna slags böcker) och hon är inte sen med att nappa honom på sin krok. Snart är de gifta, men innan de ens hunnit uppnå äktenskaplig lycka (dvs. tumla runt i sänghalmen) måste de lösa en mordgåta, vars svar är uppenbar för oss läsare, men mindre evident för karaktärerna av boken. Kanske för att de är alltför upptagna av sitt emotionella samspel.

Synops: En historisk Harlequinromans. Motsägelsefull titel, men bra som ett lättsamt tidsfördriv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar