söndag 23 maj 2010

Angels’ Blood

Angels’ Blood är första boken i denna nya urban fantasy-serie av författaren Nalini Singh. Här finns den klassiska vampyren, men de överträffas vida av de vackra och grymma änglarna i denna övernaturliga värld.

Änglar kan vid en första anblick tänkas vara ett egendomligt val som boven i dramat och samtidigt den romantiska ledfiguren i berättelsen. Hursomhelst, så har änglarna i Angels’ Blood inte mycket gemensamt med våra föreställningar om dem och religiösa symboler har helt uteslutits ur Angels’ Blood. I vilket fall är dessa änglar långt från några heliga budbärare. De är snarare odödliga och ytterst hemlighetsfulla varelser av okänt ursprung. Samtidigt härskar de över människorna med en massa undersåtar bestående av vampyrer.

Som den bästa jägaren av Orden (ett slags rättsväsende) blir Elena Deveraux antagen för att utföra ett speciellt uppdrag åt ärkeängeln Raphael. Den här gången är målet inte att döda en vampyr som begått ett brott, utan det eftertraktade bytet är mycket farligare — den ondskefulla ärkeängeln Uram.

Elena inser snart att även om hon skulle överleva ett sådant självmordsuppdrag och överlämna bytet till Raphael, kommer det med största sannolikhet resultera i hennes egen död.

Världen Elena bor i avviker från våran. De äldsta och mäktigaste änglarna blir ärkeänglar, varelser med fullständig dominans över människor, vampyrer och änglar. De bestämmer över olika regioner, till exempel är Raphael ärkeängeln av New York.

Raphael och Elena är lite samma personligheter. Elena är inte enbart Ordens bästa vampyrjägare, men en mycket självständig och stundvis stöddig person. Raphael är ovan vid att hans auktoritet ifrågasätts. Självklart gnistrar det mellan dessa två dominanta personligheter redan vid första mötet.

Läs utdrag ur Angels’ Blood här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar